sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Penkkariasu: Tolkienin naiskääpiö (osa 2)

Kääpiönaisen tunika on tehty tavallisen paitapuseron kaavaa muokaten pellavanoloisesta kankaasta. Etukappaleet eivät mene päällekkäin, vaan ne on ommeltu yhteen edestä keskeltä siten, että noin 85 cm pitkän tunikan alaosassa on 37 cm:n halkio ja pääntiessä 18 cm:n halkio. Kaavan napituslistat on käännetty nurjalle keskiviivaa pitkin ja kaksinkertaiseen osaan ompelin tummansinisellä tikkauslangalla salmiakkikuvioita. Tein mallineen pahville ja piirsin hennosti ommelreitin kankaaseen saadakseni halkion molemmat puolet samanlaisiksi.

Päällimmäisenä oleva lyhythihainen takki noudattaa samaa paitapuseromaista linjaa. Helma levenee alaspäin ja takin kokonaispituus on noin 100 cm. Koska pituutta tarvittiin paljon, jouduttiin molemmat hihat tekemään ompelemalla ensin neljä tilkkua yhtenäiseksi kappaleeksi ja laittamalla kaava niiden päälle. Kaulus ja hihansuut ovat samaa pitkäkarvaista tekoturkista kuin saappaiden pintakin.

Peruukki ja parta tilattiin ebayn kautta saksalaisesta liikkeestä noin 15 euron hintaan. Lisäksi ostettiin Aprillin nettikaupasta kirves 2,50€. Kengistä on jo irrotettu tekoturkikset ja niitä voi käyttää uudelleen, jos joku tarvitsee karvaisia jalkoja :D Yksitoistavuotias tytär keksi, että tunika ja pitkävartiset kämmekkäät näyttävät ihan jonkun jousiampujan varusteilta ja suunnitteli jo tarvitsevansa jousipyssyä koulun vappuaaton naamiaisiin. Minusta vyönsolki ja takki muistuttavat rokkistaran asusteita... Kohta meillä on oma naamiasasuvarasto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti